Kaaike blijft behouden 22 nov 2016 - Website ZBC De Kaaimannen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Leden informatie


Rust weergekeerd in Zuiddorpe na keuze voor behoud 't Kaaike
TERNEUZEN


De kou is uit de lucht in Zuiddorpe. Dorpshuis 't Kaaike wordt dé multifunctionele accommodatie van het dorp. Het voormalig schoolgebouw is als alternatief van tafel.

HARMEN VAN DER WERF
Bij die keuze is de gemeente Terneuzen niet over één nacht ijs gegaan, bleek gisteravond op een drukke bijeenkomst in 't Kaaike. Alle voors en tegens van de voorgestelde locaties zijn onderzocht in overleg met alle plaatselijke organisaties.

Behoud van 't Kaaike scoorde op vele punten beter dan het inrichten van de vroegere Canisiusschool als multifunctionele accommodatie. '

t Kaaike ligt centraler. De school is groter, maar is in exploitatie duurder. Wat de doorslag heeft gegeven, is dat meer organisaties (ouderenbond KBO, de Aan Z-commissie voor ouderenactiviteiten en biljartclub De Kaaimannen) de voorkeur gaven aan 't Kaaike.

De Jeugdraad en de Speelweek-organisatie gingen voor de school, maar zij hebben minder gebruiksuren.

Het leek wel oud tegen jong in Zuiddorpe waar de leefbaarheid onder meer door sluiting van de school onder druk staat. 't Kaaike moet ook meer voor 'jong' worden.

Het bewonersplatform Zuiddorpe gaat nu een plan voor 't Kaaike uitwerken met de gemeente en gebruikers. Wethouder Cees Liefting verwacht dat een opgefrist dorpshuis over een jaar klaar kan zijn. De school gaat in de verkoop.

Ondertussen zoekt carnavalsvereniging de Pott'nstampers nog naar een nieuwe bouwplek. De oude, een schuur, is afgebroken.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu