Homepage - Website ZBC De Kaaimannen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De wekelijkse clubavond is op maandag van 19.00u. tot 23.00u op de bovenverdieping van dorpshuis “ ’t Kaaike”. Wij hebben hier de beschikking over drie tafels. De tafels zijn wel verschillend van afmeting namelijk één van 210 (niet voor de competitie bestemd) en twee van 230. Er wordt alleen gespeeld vanaf de 2e maandag of 3e maandag van september tot en met de laatste maandagavond van maart.


 
 

Daarnaast wordt er vanaf 1998, het 60-jarig bestaan, jaarlijks een gezellig dubbelinvitatietoernooi gehouden. Op deze vrijdagavond mogen de leden iemand uitnodigen (dus van buiten onze club) waar ze deze avond een koppel mee vormen. Hier zijn dikwijls ook mensen bij die eigenlijk nooit biljarten. Op het eind van de avond is er dan weer een winnend team en krijgen alle deelnemers een aandenken. Naast de competitieavonden wordt er gedurende het seizoen een aantal keren een prijskamp gehouden. De spelers worden dan in koppels door loting aan elkaar gekoppeld. Op het eind van de avond is er dan een winnend team en worden de prijzen, die meestal door een jarige of zo gesponsord zijn, verdeeld. De sportiviteit en gezelligheid staat bij onze club voorop. Dit geldt zowel voor de competitieavonden, prijskampen als het invitatietoernooi. Bij de wedstrijden is er geen arbiter aanwezig. De spelers dienen niet alleen zelf de caramboles te maken maar ze ook zelf te tellen en aan de “schrijver” door te geven. In tegenstelling tot wedstrijden bij de biljartbond zul je bij ons nooit een doodse stilte meemaken.

Op het eind van het seizoen houden we jaarlijks onze zogenaamde “teeravond” waarop ook de einduitslag van de competitie bekend gemaakt wordt en huldiging van de kampioen. Dit alles wordt dan gedaan onder het genot van een smakelijke maaltijd en een drankje.

Nog even een stukje geschiedenis wat betreft de lokaliteiten.
Onze club werd opgericht in 1938 op 1 februari onder de naam Z.B.C. (Zuiddorpse Biljart Club). In 1982 verhuisde de club naar dorpshuis ’t Kaaike (het gerestaureerde parochiehuis St. Aloysius) en vanaf dat moment werd “De Kaaimannen” aan de naam toegevoegd.
Daarvoor werd er lange tijd gespeeld in Café Centraal, wat momenteel beter bekend is onder de naam Restaurant "Onder de Linden".
Vanaf de oprichting werd er gespeeld in het café- annex kapperszaak van de familie Gerres. Deze zaak bestaat niet meer maar bevond zich op het adres waar nu de familie le Feber-de Vaan woont op Hoofdweg Zuid 11.
We hebben dan nog niet alle adressen gehad want hierna nam men intrek in cafe “De Halve Maan” van de familie Belaert op het dorpsplein. Dit pand staat er nu niet meer maar stond halverwege het plein ter hoogte van het huidige bushaltekotje.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu